Bestuur & Leden

Wie zijn nou eigenlijk de leden van de Jeugdraad Bergen op Zoom en wat doen ze? 

De Jeugdraad Bergen op Zoom bestaat sinds 2001 en is hét adviesorgaan van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Zij bestaat uit jongeren vanaf de brugklas (12 jaar) tot 25 jaar.

De jeugdraad geeft de gemeenteraad van Bergen op Zoom advies over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Op deze manier vormt de Jeugdraad een goede aanvulling bij de voorbereiding, verrijking en vernieuwing van het beleid en actuele onderwerpen. Voor jongeren is de Jeugdraad een podium om hun mening te uiten en maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. De Jeugdraad wordt ondersteund en begeleid door een werkgroep vanuit de gemeenteraad.

Zou jij graag in contact met ons komen en lijkt het je leuk om lid te worden van de Jeugdraad Bergen op Zoom? Mail dan naar jeugdraadbergenopzoom@hotmail.com of WhatsApp (+31 6 25432223) ons om een keer een vergadering bij te wonen of meer informatie op te vragen! 


Om meer over de leden en het bestuur te weten te komen, scroll dan door en leer ons kennen!

Bestuur 

Marjolein de Groot

Voorzitter

Ik ben Marjolein de Groot, een HBO- verpleegkunde student op Avans Hogeschool in Breda. Als voorzitter vind ik het belangrijkste dat iedereen binnen de Jeugdraad zijn stem kan laten horen en zich comfortabel voelt, zowel binnen de groep en in de gemeente. Ik zet me samen met deze ontzettend leuke groep jongeren in voor een verschil te maken voor Bergen op Zoom. En hiermee een invloed op de toekomstige generatie te maken.

Cas van Aert 

Secretaris
Ik ben bestuurskunde student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Je stem laten horen is onwijs belangrijk, door de jeugdraad kunnen we een positieve impact kunnen maken op de stad en op de jongeren. De Jeugdraad is een ontzettend gezellige groep waarbij genoeg te leren is en je echt iets aan kunt bijdragen!

 Marc Chavardès

Penningmeester

Ik ben Marc Chavardès en studeer rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een groot deel van de maatschappij bestaat uit jongeren die gehoord moeten worden, zij zijn immers de toekomst. Als penningmeester zet ik mij in om de stem van alle jongeren over te dragen aan de gemeenteraad van Bergen op Zoom. 

Naast het belang van de Jeugdraad, is het ook een hele leuke groep waar je op een laagdrempelige manier over verscheidene onderwerpen enorm veel kennis opdoet.

Leden

 Lara Bilogrević

Algemeen lid

Ik vind het heel belangrijk dat jongeren zich kunnen laten horen in Bergen op zoom (en natuurlijk ook andere plaatsen :)). Hier zet ik me dan ook graag voor in! Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de jeugdraad, wat gelukkig ook niet zo lastig is met onze gezellig en sociale groep! 

 Bryan Wierckx

Algemeen lid

Mijn naam is Bryan Wierckx, een student aan het Kronenburgh MEAO Business College in Den Haag, met passie voor vastgoed en makelaardij. Als lid van de Jeugdraad zet ik me in voor het welzijn van jongeren in Bergen op Zoom. Mijn persoonlijkheid wordt gekenmerkt door ambitie, doelgerichtheid en motivatie. Samen met ons team streven we ernaar om kansen te creëren en een positieve impact te maken op de jeugd van onze gemeente. 

Finn Jaspers

Algemeen lid

Als lid van de Jeugdraad in Bergen op Zoom, op 18-jarige leeftijd, combineer ik mijn betrokkenheid in de transport- en logistieke sector met de afronding van mijn VWO. 

Mijn participatie in de raad belichaamt mijn streven naar een geïnformeerde bijdrage aan het jeugdbeleid, waarbij ik tracht een brug te slaan tussen diverse aspecten van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Fenne van Diesen

Algemeen lid
Mijn naam is Fenne van Diesen, 19 jaar. Ik heb mijn Mbo journalistiek afgerond. Momenteel studeer ik aan de Hogeschool Rotterdam, op de opleiding Geschiedenis leraar. 
Mijn doel in de Jeugdraad is om Bergen op Zoom te verbeteren. Ik probeer om de jongeren in Bergen op Zoom een stem te geven. Hopelijk kan ik een goede bijdrage leveren.

Tijmen Huissen

Algemeen lid

Samenbrengen van gemeente en jeugd

 

Ik ben Tijmen en zit op school op RSG 't Rijks. Meeste van mijn tijd buiten school vind ik leuk om te spenderen aan werk en hobby's zoals de sportschool, voetballen en gamen.

Mijn doel in de Jeugdraad is het inkorten van de brug tussen de gemeente en de jeugd, zodat de stad en zijn inwoners samen beter vooruit kunnen.

Lexi Jacobs

Algemeen lid

Ik ben Lexi, zelf zit ik op RSG ’t Rijks en ik zit in het tweede leerjaar. Daar volg ik de TTO-opleiding en ben ik erg geïnteresseerd in het leren van talen en culturen. Ook vind ik het heel leuk om te reizen en te sporten, maar ik luister ook graag naar muziek. 
De jeugdraad geeft mij de kans om iets voor de jongeren van Bergen op Zoom te betekenen.

Jesse Raaijmakers

Algemeen lid

Mijn naam is Jesse Raaijmakers, ik studeer aan de opleiding Management Retail en ben een echte ondernemer. Mijn vrije dagen vul ik het liefst met professioneel bowlen en pretparken bezoeken. Ik ben bij de jeugdraad gekomen omdat ik het heel interessant  en leuk vind om mee te praten en mee te denken over nieuwe ideeën en mogelijke oplossingen voor problemen en kansen in de gemeente. Geen drempel is voor mij te hoog.